Rävar! (Vulpes!)

Rävar är underbara och vackra djur och jag gillar dem väldigt starkt och identifierar mig med dem! =^.^=

 

AVE GLORIA VULPES!

Jag lovprisar, dyrkar och högaktar Räv från Gamlaskogen och hans maka Räva, att i tankar, ord och handling följa och tjäna Rävarnas välgång och lycka!

Den högste guden är Inari och Räv från Gamlaskogen är hans profet!

Vargguden och Krigsguden Fenrir ger mig styrka och kraft att bekämpa och förgöra de onda människor som hotar de vilda djuren och deras intressen!

FAKTA OM RÄVAR!

Rävar finns i olika varianter, den vanligaste man tänker på när man talar om rävar är rödräven. Det finns även silverräv eller blåräv som den kallas också och har en silverfärgad päls som går åt det blå hållet. Fjällräven eller polarräven är betydligt mindre och har brun päls på sommaren och vit päls på vintern. Samt i Afrika och Mellanöstern finns ökenräven som också är en liten räv med sandfärgad elelr gul päls och stora öron för att avleda ökenvärmen. I USA finns gråräv som är något mindre än rödräv och har kortare ben samt att rödräven finns ju också i USA. Coyoten kallas i Sverige för prärievarg men i USA räknas den som antingen en räv eller just en Coyote. En rödräv kan väga mellan 7 och 15 kg och honorna är något ljusare i färgen och lite lättare. En fjällräv väger mellan 5 och 7 kg. En ökenräv väger mellan 3 till 6 kg. En gråräv väger mellan 6-10 kg.

Rävens sorkhopp!

När en räv ska fånga en sork under snön så står den och lyssnar och tar sedan ett språng upp i luften och landar med framtassarna där sorken är som kläms fast under rävens framtassar och blir då lätt för räven att äta.

Rävfamiljen!

I en rävfamilj så är det oftast honan som styr och hannen som får skaffa föda till henne och ungarna, rävhonan och någon hona från en tidigare kull får hjälpa till att föda upp och uppfostra de små rävungrana. En nyfödd räv är väldigt liten och hjälplös, den är blind de första 12 dagarna och ca 8-10 cm lång. Alla nyfödda rävar har väldigt mörk päls men den ljusnar snabbt när rävungen väl fått ögon och växer.

Rävungrana fightas för att göra upp rangordningen i kullen. När rävungarna är ca 2 månader gamla så ger de sig ut mer på egen hand och jagar byten, rävar äter vanligast sorkar, möss, småfåglar, blåbär, smultron, harar och kadaver. Rävar är rätt skygga djur men ungarna är nyfikna av sig och kommer fram till hus etc för att leta föda bland soporna och även blir matade av människor. En räv är som sagt skygg av sig och är inte direkt farlig, men blir den trängd eller hotad så försvarar den sig som vilket djur som helst. De har vassa klor och huggtänder som sylar och är förvånansvis starka trots sin ringa storlek, så man är klok om man inte fightas med en räv.

De som har haft tama rävar säger att de är starka och självständiga djur, en räv är ett hunddjur men den har kattens psyke. Den går dit den själv vill och gör det den vill. Den är snabb och har reflexer som en katt och likaså en räv som trillar från en höjd vänder sig i luften och landar på alla 4 tassarna precis som en katt. En del människor säger att rävarna luktar illa men det är fel, rävarna i sig är luktfria men det luktar starkt vid rävhägn på djurparker och det är rävarnas urin som luktar starkt precis som katters urin. Rävar är mycket renliga djur och putsar sin päls precis som katter. Tama rävar kan lära sig att gå på låda som katter gör.

Rävar i Japan!

Inari (jap. 稲荷) är risets, jordbrukets, fertilitetens och rävarnas gudom i japansk shintō-mytologi. Inari brukar antingen gestaltas som en rödräv, kitsune, eller som en vis och skäggig man, som bor bland höga berg och har rödräven i vinterdräkt som sin budbärare. Vid alla Inarialtare finns också en rävstatyett, som vördas av svärdssmeder och när man önskar sig god skörd eller bara en välsignelse. Kitsune (jap. 狐) är det japanska namnet på rödräven (Vulpes vulpes). Rödräven förekommer i Japan som två underarter: Vulpes vulpes japonica (Hondo kitsune) lever främst på Honshū, den största av de fyra huvudöarna. På den nordliga Hokkaidō förekommer underarten Vulpes vulpes schrencki (Kita kitsune). Här beskrivs den framträdande roll som bägge underarterna spelar i den japanska mytologin.

Som förtrogen till guden Inari hölls kitsune för en lyckobringare av kvinnligt kön. Men hon hade ofta i sagor och legender även andra sidor. Många historier beskriver hennes förhållande till människor i huvudsak som fördelaktigt för människorna. Dock kunde redan obetydliga störningar få situationens förbindelse att slå om till sin totala motsats och leda till katastrofala följder. Talrika berättelser skildrar Kitsune som Hengeyōkai, ett väsen med förmågan att anta mänsklig gestalt ungefär som Tanukin. I dessa sagor uppträder en Kitsune ofta som en särledes skön ung dam och äktar en man, ofta utifrån sann och äkta kärlek. Men så fort denne märker att han gift sig med en rävhona, försvinner hon med ”farväl för alltid” och lämnar honom ensam med de gemensamma barnen. Här finns dock vissa möjligheter att lura tillbaka den förlupna. En metod som mästerligt avbildats i form av en netsuke av 1700-talssnidaren Minkō är att locka med en stekt råtta. I Minkōs arrangemang ser vi råttfällan i en ihålig stubbe med den förfördelade bonden lurande på ena sidan och den lystna rävhonan nalkandes på den andra sidan av stubben. Den mytologiska kitsune, blir mäktigare ju äldre den blir. Vid hundra års ålder får den en svans och därmed också förmågan att förvandla sig till andra skepnader. Räven får ytterligare en svans vart hundrade år. Den räv som levt i tusen år har nio svansar och får förmågan att se hur långt som helst. Det finns aldrig mer än en niosvansad räv i världen samtidigt och den räven är den mäktigaste av dem alla. Ibland kallas den mytologiska räven bara för kitsune, ibland för demonräv.

The Kitsune!

Infomativ video om Kitsunerävar och Rävkulten i Fjärran Östern!

Lill-Smirre på Skånes Djurpark!

Somaren 2003 fick jag ett mejl från chefen på Skånes Djurpark att de fått in en liten rävunge som de döpt till Smirre efter mig då, hi hi. ^_^ Iaf så åkte jag och min moder dit ner och träffade den lilla räven! Det var en upplevelse att träffa en räv och få komma den nära och kela och leka med räven!

Fox Power!

Fox Power var en djurrättsklubb som jag och några kompisar hade från 1998 till 2005. Vi gav ut en radikal och jaktkritisk e-posttidning där vi skrev olika artiklar om rävar, rovdjur, militant djurrättsaktivism etc. I vår E-post tidning "Vulpes" (Latin för räv.) Vår klubb/nätverk engagerade oss mot pälsdjursuppfödning/pälshandel och år 2000 så demonstrerade vi på torget i Hässleholm mot Rises pälsmarknad då han kommer ner till Hässleholm på vintern och köper upp rävskinn etc. från de lokala jägarna.

Fox Power engagerade sig också mot de Engelska rävjakterna och sammarbetade över Internet med Hunt Sabotures Assosiation och vi utförde även jaktsabotage mot jakttorn och jaktstugor i Göingebygden, sommaren 2000.

Fox Power hade även en hemsida och ett forum på Internet från 2001 till 2005. Fox Power blev även inbjudna 2001av Vegan.nu (där både jag och flera rävar hade konto + en jäkla massa rednecks och troll som höll till på den sidan så det var rena sandlådan.) Vi blev iaf inbjudna till att vara med och demonstrera mot EU-topmötet i Göteborg men de flesta av oss åkte aldrig på den demonstrationen men vi fick se på TV hur det urartade totalt med att hela inre Göteborg vandaliserades och gatstenar och flaskor haglade över polisen som var ditkallad.

Fox Powers intresse är att skydda rävarna, inte att delta i några anarkistiska upplopp. Fox Power sammarbetade även med Förbundet Djurensrätt och Svenska Rovdjursföreningen i en del frågor.

2001 stoppades rävfarmerna i Sverige och 2005 satte Tony Blair stopp för rävjakterna i England och där med så såg vi att Fox Power hade fyllt sin funktion och vi diskuterade att upplösa föreningen, det var dock en annan sak som hände under vintern 2005 som var mycket alvarlig som några unga rävar gjorde och som fick oss att besluta att lösa upp Fox Power som förening.

Fox Power finns ändå på sätt och vis kvar men fungerar annorlunda idag, idag är vi ett nätverk på Internet och har ingen styrelse eller regelverk, utan är nu ett nätverk som vi bara kallar "rävklanen" som består av furries, djurrättsaktivister, rovdjursvänner och djurvänner över lag som agerar på egen hand och håller kontakten med varandra över Internet.

Fox Power Rangers! (Furry Fiction!)

Är ett elitförband av anthropomorfa rävar (furryrävar) som har till uppgift att vart som helst i världen bekämpa hot mot rävars och andra rovdjurs intressen.

Fox Power Rangers är välutbildade och vältränade för strid, de har högteknologisk utrustning och avancerade höghastighetsvapen, attackhelikoptrar och det senaste inom stridsteknik.

Fox Power Rangers landsätts ofta med Black Hawk helikoptrar eller Lynx helikoptrar. Men de kan även landsättas med fallskärm från Herkulesplan och Fox Power Rangers egna Herkulesplan är utrustade med 3 kanoner för att ge understödseld från luften. En Gatlingkanon, en 80 mm Bofors automatkanon och en 120 mm tung kanon. Så kallade C-130 Spectre.

En del rävar i Fox Power Rangers flyger attackhelikoptrar som AH-64 Apache, RAH-66 Comanche och KA-52 Alligator eller den modifierade "Turbokoptern" KA-52 FoxPaw. Fox Power Rangers har även egna stridsflygplan som F-117 Nighthawk, A-10 Thunderbolt, F-35 Joint Strike Fighter och F-16 i olika utföranden samt ett eget hangarfartyg. Samt bombplan av typen B-1 och B-2 och förarlösa UAV-er för både spaning och strid. Även snabba stealth-båtar med helikoptrar ombord och en liten arshenal kryssningsmissiler och beväpning i form av gatlingkanoner och 27 mm automatkanoner för självförsvar av båten, samt sjömålsrobotar och 80 mm kanoner och 120 mm kanoner och 147 mm kanoner för att ge understödseld.

I Fox Power Rangers styrka ingår 12800 rävar som är välutbildade elitsoldater och kan modern krigföring, både på land, till havs och i luften och är till hjälp för andra djur som krigar för sin frihet och bekämpar den mänskliga ondskan!

Fox Power Rangers har utfört militära opperationer för att skydda vargar och för att skydda tigrar mot tjuvjägare, de har utkämpat storkskaliga krig i Människolands djungler och ökenområden samt karga berg.

Fox Power Rangers har även oppererat i Irak och Afganistan för att försvara ökenrävar och shakaler och oppererat i Afrika för att skydda elefanter, lejon och hyenor. De har oppererat i Norge för att bekämpa säljägare och vargjägare och oppererat i Värmland, Dalarna och Sapmi för att skydda vargar och lodjur. De har oppererat till havs för att skydda valar mot valfångst och för att skydda delfiner. Fox Power Rangers har även opererat i Sydamerika för att skydda regnskogen mot skövling.

Diverse Vulpint!

Mikael Malmerfors är en Svensk serietecknare som gör skojiga serier om rävar!

Mikael Malmerfors! -  Seriesida!  FurAffinity!  DeviantArt!

Några begrepp!

Foxylvanien är typ "Rävarnas USA!" FurMil - Djurens NATO! Fox Power Rangers - eliträvsoldater för interantionella insatser! Furry Air Force - Internationella stridsflygare där de flesta piloter är rävar men även andra djur förekommer!

Rävarna regerar och människor är bäst som mattor att trampas under rävarnas tassar! O´Murr! =^__^=