Vem jag är!

Jag heter Mikael men mina vänner kallar mig för Smirre och min fursona är en anthropomorf räv, jag är bland annat Smirre Kirax i Second Life, det är en virtuiell värld där jag träffar och umgås med Furries från hela världen och där vi är våra fursonas!

Jag är en stor djurvän och mycket intresserad av subkulturen Furry Fandom och almänt intresserad av djur/rovdjur och rävar i synnerhet! Djurrättsfrågor är något som ligger mig varmt om hjärtat och något jag brinner för!

Jag har Aspergers Syndrom och ADHD, det innebär att jag har personlig assistans 24/7 genom Tindra!

Bor i Finja och bor granne med min Mor som hjälper mig med ekonomiska saker och kontakter med myndigheter osv!

Jag reste till Japan 2012 och det var en stor upplevelse, det var då jag b.la. besökte Inaritemplet och konverterade till Shintoismen.

Brukar åka till Stockholm en gång per år för att vara med på Nordic Fuzz Con som är ett stort konvent för Furries. Varit i Danmark många gånger, samt Norge, Finland och Tyskland. Har också varit på Gran Canaria 4 gånger.

Jag har inte körkort och får inte ta körkort på grund av mina diagnoser.

När jag var mellan 17 och 22 år så tog jag flyglektioner i Hässleholms flygklubb och flög segelplan, Cessna och Piper med instruktör. Idag är jag medlem i F-10,s kamratförening och har tillgång till en flygsimulator på F-10! Jag bygger också modellplan!

Man kan nog kalla mig "Animalist" då djur spelar en viktig och central roll i min tillvaro från att jag tittar mycket på Animal Planet, är engagerad för rovdjuren här i Norden, tigrarna i Indien och för hemlösa katter osv! Läser hemsidor om djurrättsaktivism och är djurrättsaktivist själv! Har starka åsikter i b.la. vargfrågan och tycker att man exempelvis ska sätta in militär mot de grupper som hotar vargar och andra rovdjur! Jag är medlem i Rovdjursföreningen och Jaktkritikerna, samt Tiggerfadder i WWF! Åsikter som jag har om fridlysning av alla rovdjur och rovfåglar samt införandet av parkrangers för att skydda rovdjuren och mitt starka ogillande av rovdjurshatare - så grundar det sig i en stor passion och kärlek till rovdjuren! Jag är för hårdare straff mot djurplågeri!

Jag är för GunRights och tycker att furries och djurrättsaktivister skulle ha laglig rätt att bära och bruka vapen för att skydda djuren och sig själva mot djurplågare och furryhatare!

Jag har ju ett mycket starkt intresse för Furrykulturen och det är en livsstil för mig! Dvs ritade och datoranimerade djur med mänsklig intelligens som går upprätt, använder kläder, vapen, fordon och talar osv och jag har fått en del fina vänner inom den svenska delen av Furry Fandom, vänner som jag träffar b.la. på Nordic Fuzz Con och jag har många vänner på Second Life och FurAffinity men som jag bara träffar online för att de bor i olika delar av världen! Nå väl så är jag medveten om att furryvärlden är en låtsasvärld, en "Fablernas värld på Internet" och vissa tycker väl att detta är lite töntigt att engagera sig i i detta som vuxen och jag förstår att folk har den uppfattningen, för mig så hänger att vara furrie ihop med min starka vördnad och passion för rovdjur och framförallt så har jag fått vänner för livet genom Furry Fandom! En del vänner jag bara chattar med och träffar på Second Life, men också vänner som jag umgås i verkligheten som jag delar djurintresse och värderingar med!

Naturligtvis har jag djur själv, 2 underbara katter som heter Gustav och Tussi, samt att jag har akvarium med fiskar sen jag flyttade till Finja! Katterna Gustav och Tussi har Mor och jag gemsamt!

På min fritid åker jag ibland till Skånes Djurpark och jag ser djuren där som mina vänner och tycker det är en trevlig och lagom runda att gå!

Dock tycker jag att vilda djur ska leva i frihet men när de blir jagade över allt av hatiska och rabiata rovdjurshatare så är det kanske ett alternativ för dem att vara på en djurpark, även om ett stort naturreservat som skyddas av beväpnade parkrangers hade varit bättre!

Jag har även ett starkt intresse för stridsflygplan och militära saker över lag. Förutom Second Life som är en virtuell 3D värld där jag umgås med andra Furries, så spelar jag ofta krigsspel som Call of Duty, Delta Force och CS3 samt flygstridsspel!

Diagnoserna!

Jag har Aspergers Syndrom och AD/HD - vilket är medfött men inte fått diagnoserna för än i vuxen ålder!

Mina diagnoser i mitt fall innebär att jag på flera plan är en 12-åring i en vuxen mans kropp! Jag har även problem med social fobi och paranoia - vilket beror på traumatiska händelser i min barndom och i mitt yngre vuxenliv! Hade det rätt tufft på vissa skolor och arbetsplatser med mobbning, hot och trakasserier som gjort att jag är rätt osäker i sociala situationer! Men jag funkar bra ihop med andra Furries och andra som jag delar intresse och värderingar med! Jag är också rädd för vissa personer och har väldigt svårt att lita på auktorieter! Min rädsla och noja har ibland inneburit att jag burit kniv på mig och även försökt få tag i en pistol! Vilket klart inte är bra! Idag mår jag bättre och har stöd av assistenter samt egen lägenhet och känner mig trygg i min furryroll både online och i fysiska livet trots att jag får utstå en del påhopp och hot från mina antagonister från SIVO och gymnasiesärskolan!

Djur som vi haft i min familj!

När jag var liten så hade min pappa 2 hundar, en tax som hette Ludde och en beagle som hette Pelle! Min mor skaffade också en beagletik som hette Milla! Min familj bode då i lägenhet i Hässleholm och vi hade även akvarium då och fiskar av olika slag! Bl.a. Guppyfiskar som ständigt ynglade av sig, samt röda stora fiskar, regnbågstetror och en Black Molly.

1982 när jag var 7 år så skaffade jag två källingar som jag döpte till Cossmos och Katastrof. Cossmos försvan dock senare 1984 vid vår sommarsuga som vi hade då. 

1983 skaffade vi en hund som vi döpte till Jack, det var Jack nummer 1! Han var en blandras Collie och Saomjedspets och som valp såg han ut som en liten isbjörn. ^_^ Jack dog 1993.

Vid sommarstugan vi hade från 1982-1984 så fick jag två vädurskaniner som jag döpte till Pip och Dojdoj! (he, knäppa namn va? men jag var ju barn då.) De som ägde stugan som vi hyrde hade en häst gående där som hette Mirriman som vi skötte om och även deras höns och deras vita kanin Laban.

Själva köpte vi 1983 2 stycken får (en tacka och en bagge) som vi döpte till Pelle och Lisa. Kaninerna och fåren sålde vi när vi flyttade till Gumlösa 1984 men Jack och Katastrof tog vi med oss.

1985 fick Katastrof 4 källingar. Av Katastrofs källingar behöll vi en och sålde de andra 3. Busen var den vi behöll och de andra tre hette Kajsa, Sara och Laika. Busen och Jack flyttade med oss till Möllarebacken utanför Gumlösa 1986. Busen dog 1992.

1988 hittade jag en liten katthona på kyrkogården utan svans och hon fick heta Stumpan, hon försvan dock. 1992 köpte vi 2 nya katter som hette Tussi och Maja. Tussi fick källingar 1993 och en av dem var Elvis. Elvis behöll vi och han, samt Tussi och Maja flyttade med oss till Norra Sandby 1994.

2004 hade Elvis varit borta en längre tid och kom hem på julafton och var skadeskjuten och full med hagel så vi fick åka till veterinärn och ta bort honom ja, väldigt tragiskt. Tussi och Maja förvan här i Norra Sandby 1995.

1992 köpte vi Schäfern/Rotweilern Jessi som flyttade med oss hit till Norra Sandby hösten 1994. Jessi dog i cancer 2003. 1992 köpte vi även 3 getter som vi döpte till Frida, Matilda och Laika. Matilda och Laika var killingar från Frida så när Frida började stöta bort dem så skänkte vi dem till 4H gården i Hässleholm.

1993 hittade vi en liten grå katt i uthuset på Möllarebacken som vi faktiskt döpte till Smirre men han försvan sedan. Att både Stumpan och Smirre försvan tror vi kan ha med jakten att göra, på Möllarebacken så brukade de ha fasanjakt varje höst.

1996 hittade vi en övergiven katt i bränneshögen och henne döpte vi till Padra, hon försvan 2000. Från Padra hade vi en källing som aldrig blev så stor som fullvuxen heller, hon hette Maja. Maja försvan också.

2002 fick jag en hund, blandras Bordercollie/Stövare och han hette Bamse från början men jag döpte honom till Jack och han var Jack nummer 2. Jack gillade att jaga bilar och det slutade olyckligt så jag förlorade honom våren 2006.

2005 hittade min granne en överkörd katthona med spenar så vi förstod att hon hade källingar ute i terrängen och gav oss ut och letade, vi hittade de små källingarna och tog hand om dem. De var tre stycken och vi döpte dem till Gustav, Simba och Tussi. 2008 blev både Gustav och Simba överkörda och vi hade bara Tussi kvar. Jag köpte en ny katt via Katt Komando Syd som jag döpte till Gustav och det var Gustav nummer 2. Både nya Gustav och Tussi flyttade med till Finja 2014.

2006 då jag förlorade Jack nummer 2 så köpte jag en ny hund via Internet som hette Nalla och som vi döpte om till Zenta, då min mor hade haft en hund på 60-talet som hette Zenta. Vår Zenta nummer 2 var en blandras Schäfer/Rotweiler precis som Jessi. Zenta var vuxen då hon kom hit och enligt websidan så såldes hon för att den 2 årige sonen i den förra familjen var allergisk. Zenta var dock en problemhund som inte kunde vara själv då hon tuggade sönder saker, hon hoppade upp på alla hon såg och älskade att jaga boskap. Vilket blev problem här i Norra Sandby och jag försökte komma in med henne på en dresyrkurs, men de vägrade ta emot henne då hon hos den tidigare familjen inte ens fått valpkursen. Men ta i trä så löste det sig då jag via ett hundpensionat lyckades hitta en ny familj till Zenta där hon nu mera bor på en gård och kan springa lös på ägorna och henens nye husse har fått ordning på henne så hon inte rymmer eller jagar andra djur, samt fått henne till att sluta hoppa.

Övrigt om mig!

Musiksmak: Hårdrock, rock, elektronsik musik. Avslappningsmusik tycker jag också om.

Mat jag gillar: Spaghetti med köttfräsås, flintastek, pangkakor, kinesisk och japansk mat.

Bilar jag gillar: Lamborghini, Bugatti, Koenigsegg, BMW och SAAB.

Spelkonsoller: PS2, GC och Sega.

Dator: Bättre gamingdator med Win 10 och curved 27 tums skärm.

Fritidsaktiviteter: Skytte, flygsimulator, spelande, filmtittning, TV-serier, dokumentärer, simmar ibland och går promenader.