Kolmården sommaren 2007!

2007 besökte jag Kolmården med Janne och Conny!

Janne och Conny fick dock vänta utanför Varghägnet fast de var med som assistenter, utan det får bara vara ett vist antal personer i Varghägnet samtidigt. Detta för att inte stressa vargarna och hägnet är ju vargarnas hem.

Att få komma in i varghägnet och träffa riktiga vargar var en mycket fin upplevelse!

Vi var en grupp vargvänner som gick med djurskötare Stina in i varghägnet och Stina var mycket kunnig och medlem i Rovdjursföreningen precis som jag är!

Jag hade närkontakt med ledarevargen "Tromb" som slickade mig i ansiktet och satte upp sina framtassar på mina axlar.

En varg är ett stort djur på 60 kg och muskler av stål under all päls och fluff, så även om vargar är snälla och gosiga djur så ska man ha respekt för dem!

Video - Vargarna på Kolmården 2007! =^.^=


Besök hos Tromb och de andra Vargarna på Kolmården 2007!

Om Vargmötet på Kolmården 2007!

Djurskötaren Stina berättar om Vargarna och hur de lever med mera! Mycket intressant och givande!

Vargar är väldigt fluffiga och låter en del, bara inte ylar utan de kan pipa och ge en massa andra ljud ifrån sig och de fäller hår en del också precis som alla pälsdjur fäller hår mer eller mindre!

En man som är med på vargvisningen pratar mycket om att ha jakt på vargar, tycker inte detta är speciellt trevligt så jag har klippt bort det. Undrar verkligen vad den mannen gjorde där? - Eftersom han inte verkade gilla vargar.

I filmen berättar jag för djurskötare Stina om när Mor och jag var ute och gick med vår Schäfer - Jessi och såg den unge sändarförsedda Varghanne som vandrade runt i Skåne i Januari 2000.

Tyvärr blev ju varghannen skjuten av tjuvskytten och djurhataren/djurskändaren/furryhatarn/högerextremisten - Lars Ohlsson - som hade en olaglig piratpejl och sköt vargen utanför Torsås på gränsen till Småland. Vilket Lars Ohlsson också blev åtalad för av Skånes miljö och viltvårds åklagare men vet inte om det ledde till något straff för Lars Ohlsson. - Detta säger jag dock inte på Kolmården men jag vet att det var så via andra Djurfolk som jag känner online.

Hårig Varg är fluffig Varg!

Tromb fällde en del hår och det tycker jag var väldigt kul! =^.^=

 

The Fluff!

När man tog i Tromb och Tromb hoppade omkring så föll det hårtussar från honom!

Det var en varm sommardag 2007 som jag besökte Tromb och de andra Vargarna på Kolmården!

Alla pälsdjur fäller hår mer eller mindre och även Vargar gör det!

Min Schäfer, Zenta som jag hade då, hon fällde också en hel del hår så man fick borsta Zenta ofta och dammsuga 3 gånger i veckan!

Katten som jag har nu - Gustav, han fäller också hår då och då! 

Fantastiskt! =^.^=

Ett bildspel med Vargarna på Kolmården!

Här är ett bildspel med Vargrana på Kolmården!

Tromb och de andra vargarna!

Fakta om Vargar!

På Wikipedia finns en UTFÖRLIG ARTIKEL OM VARGAR!